Veckans Huvudrubriker
Vecka 24 - 2019

- Färgkodade inkast ska underlätta sopsorteringen -

- Sophögar upprör Sundbybergsborna -

- Snart kan du ”storpanta” på tippen -

- Damm i Brotorp ska förbättra Brunnsvikens vatten -

- Biogas är framtiden för Arlas tunga transporter -Nedanstående notiser i helhet finner ni på miljoposten.se och vår Facebook sida

Notiser Vecka 24, 2019


1. Sophögar upprör Sundbybergsborna

En gång i veckan tvingas Kjell Lönnberg konstatera att det "ser för jävligt ut" i anslutning till områdets återvinningsstation i Rissne. Bristen på respekt och för hälsorisker har även tvingar stadsmiljö- och serviceförvaltningen att ta bort papperskorgar runt vilka det dumpats hushållssopor.
Läs Mer.

 

 

2. Biogas är framtiden för Arlas tunga transporter

Senast om fem år ska 30 procent av Arlas tunga transporter vara biogasdrivna. Inför ögonen på energiminister Anders Ygeman (S) rullade den första av bilarna fram till mjölkgården.
Läs Mer.

 

 

3. Nu ska stränderna bli rena

Sommaren är på ingång och nu ger sig 500 ungdomar ut för att städa Sveriges stränder. I Jönköping är det ungdomar från Jönköping Södra som städar.
Läs Mer.

 

 

4. Snart kan du ”storpanta” på tippen

Nu kan storpantarna åka med sina säckar till tippen istället – snart invigs den snabba pantautomaten som på egen hand klarar av cirka 100 burkar eller flaskor på ett par minuter.
Läs Mer.

 

 

5. VafabMiljö tackade nej till sopsäckar – 3100 ton mindre avfall till förbränning från Återbruken

Sedan den 5 maj förra året har VafabMiljö sagt nej till fyllda sopsäckar på Återbruken. I samband med förändringen togs även fraktionerna för "Brännbart” bort. Under året som gått har avfallet till energiutvinning från Återbruken minskat med 40,5% och den trenden ser ut att hålla i sig.
Läs Mer.

 

 

6. ”Nej tack” blev en sopsuccé

Sedan containrarna med brännbart avfall togs bort från Återbruket har mängden avfall som går till förbränning minskat med 28 procent i Enköping.
Läs Mer.

 

 

7. Nu ska Fredriksskans saneras – parkeringsplatser försvinner

I sommar påbörjas saneringen av området söder om Fredriksskans i Kalmar. Här ska det byggas flera hundra bostäder men först måste området saneras. Tusentals lastbilar kommer passera med förorenade fyllnadsmassor och i slutet av sommaren försvinner parkeringsplatserna i området.
Läs Mer.

 

 

8. Damm i Brotorp ska förbättra Brunnsvikens vatten

Brunnsvikens vattenkvalité är undermålig. Därför har Sundbybergs stad, i samarbete med Solna och Stockholm, gjort en åtgärdsplan för att förbättra vattenkvalitén och en steg i det projektet är en nyinvigd dagvattendamm i Brotorp.
Läs Mer.

 

 

9. Färgkodade inkast ska underlätta sopsorteringen

Det ska bli svårare att missförstå sopsorteringen i Ursvik. Savab, Sundbybergs Avfall & Vatten, satsar på färgkodning av de tre inkasten.
Läs Mer.

 

 

10. Alpina VM fälls för vilseledande reklam

Alpin-VM i Åre marknadsförde sig som ett ”fossilfritt VM”. Men det var det inte och för det fälls de nu av RO, reklamombudsmannen, som menar att det är vilseledande reklam.
Läs Mer.


Om du inte längre vill ha Miljöpostens Veckobrev. Avbeställ det Här

Miljöposten / Radio City360 Media © 2012